Mergi la conţinutul principal
Acasă Performanța cere calitate!

Masini si centre de rectificare CNC

Centre combinate de strunjire si rectificare - verticale

Contact:

ing. Dorinel Iazu

tel
0212 229 540
fax
0212 229 513

Cu centrele sale verticale, EMAG oferă soluție de fabricație de masă pentru repere de tip disc cât și pentru repere de tip arbore. Mașinile de succes din seria VLC și VTC (prezentate anterior la capitolul referitor la strunjire) pot combina tehnologia de rectificare cu bine cunoscutul lor sistem de incărcare a pieselor pentru prelucrare. Acest fapt are ca rezultat mașini de rectificat compacte și extrem de eficiente pentru producția de serie mare sau de masă. În plus pe aceste mașini se pot realiza simultan mai multe operații. În această categorie intră următoarele tipuri de centre de prelucrare:

Pentru repere de tip disc:

 • VLC 200 GT - strunjire dura si rectificare in aceeasi prindere
 • VLC 350 GT - strunjire dura si rectificare in aceeasi prindere
 • VSC DS / DDS - strunjire, gaurire, frezare, rectificare

Pentru repere de tip arbore:

 • VTC 100 GT  - strunjire dura si rectificare in aceeasi prindere
 • VTC 315 DS - strunjire, gaurire, frezare, rectificare

 

DOCUMENTATIE

Centre specializate în rectificare arbori cotiți

Contact:

ing. Dorinel Iazu

tel
0212 229 540
fax
0212 229 513

De zeci de ani, EMAG NAXOS-UNION a fost recunoscută ca o marcă consacrată de mașini de rectificat arbori cotiți pentru producția de motoare pentru camioane și vehicule de pasageri. Aceste mașini au stabilit standarde industriale cu tehnologia lor CBN și sistemul de umărire a pinilor. Disponibile ca mașini cu un singur disc de rectificare și un singur arbore, mașini cu două capete și doi arbori sau ca mașini unghiulare - aceste mașini de rectificat CNC sunt perfecte pentru prelucările arborilor cotiți. Tipuri de mașini:

 • PM 310 / PM 320 - sunt centre de rectificare pentru arbori coțiti de până la 1250 - 1750mm și până la 150/200Kg. Aceste centre de rectificat combină precizia cu fiabilitatea și ușurința în utilizare. Sistemul modular permite configurarea unei multitudini de variante de mașini. Arborii cotiți pot fi realizați dintr-o singură prindere pe acceași mașină sau pe două mașini urmând conceptul tradițional, în funcție de cerințele de producție. 
 • PM 430 / PM 460 - sunt centre de rectificare pentru arbori coțiti de până la 3000 - 6000mm. Aceste centre de rectificat au motoare liniare și căi de ghidare hidro-statice pe axa X și Z făcându-le extrem de dinamice și garantând rezultate excelente la rectificare. Piesa prelucrată este acționată de la ambele capete folosind fie dispozitive de comandă fie mandrine hidraulice. Puterea maximă pentru rectificare este de 100kW. Un cuplu mai mare se poate obține cu un motor auxiliar și o transmisie pe bază de curea. Toate interfetele operatorului sunt ușor de utilizat. Centrele sunt complet închise și au uși frontale automate care oferă acces ușor în zona de prelucrare.
 • PMD 2 - centru de rectificare cu cap dublu pentru rectificarea arborilor cotiți de până la 700mm și greutatea de 50Kg. Acest centru de rectificare a fost conceput special pentru rectificarea optimă a arborilor cotiți pentru motoarele cu 3 și 4 cilindri. Este un centru extrem de compact și flexibil. Disponibil ca soluție autonomă cu încărcare manuală PMD2 poate fi, deasemenea, integrat într-o linie de producție complexă.

 

Centre specializate pentru rectificare roți dințate

Contact:

ing. Dorinel Iazu

tel
0212 229 540
fax
0212 229 513

EMAG SU oferă o gamă variată de mașini pentru rectificat angreje, pentru rectificarea unei game largi de componente cum ar fi șuruburi, rotoare sau alte piese helicoidale.

Tipuri de mașini:

G 375H - diametrul maxim 375mm, modul maxim 15, adâncimea profilului 35mm. Această mașină universală este destinată rectificării exterioare și interioare a angrenajelor elicoidale, angrenajelor coroană a melcilor, canelurilor, șuruburilor cu bile, rotorilor pentru compresoarele de aer și șuruburilor de la pompele hidraulice. Profilele speciale, de exemplu profile asimetrice sau angrenaje cicloide pot fi produse prin introducerea coordonatelor XY.

G 500H - diametrul maxim 500mm, modul maxim 22, lungimea piesei maxim 1250mm.  Această mașină universală este destinată rectificării exterioare și interioare a angrenajelor elicoidale, angrenajelor coroană a melcilor, canelurilor, șuruburilor cu bile, rotorilor pentru compresoarele de aer și șuruburilor de la pompele hidraulice. Profilele speciale, de exemplu profile asimetrice sau angrenaje cicloide pot fi produse prin introducerea coordonatelor XY.

GP 500H - diametrul maxim 500mm, modul 0,5-15, adâncimea profilului 35mm. Această mașină prezintă o serie de inovații și stabileste în același timp noua bază îmbunătățită pentru toate mașinile de rectificat cu profil orizontal din seria EMAG SU G. Mașina GP 500 H este o mașină de rectificat care montează o axă NC suplimentară, permițându-vă să lucrați cu doi arbori separați în loc de unul singur. Ambii arbori pot găzdui un disc de rectificat sau chiar seturi cu două discuri. Angrenajele simple sunt degroșate pe primul disc de rectificare și finisate pe al doilea disc. Două angrenaje pe un arbore pot fi rectificate și finisate cu seturi de roți pe fiecare ax, fără a fi nevoie de schimbarea sculei.

GR 250 - diametrul maxim 250mm, modul 0,5-5, lungimea reperului 550mm. Această mașină este destinată în special rectificării profilelor șuruburilor asigurând viteză și flexibilitate. Mașina este echipată cu o masă dublă care elimină aproape complet timpii de așteptare. Operațiunile de încărcare / descărcare și măsurarea componentelor se efectuează în timp mascat. Deoarece aceste operații nu afectează timpul ciclului, întreaga productivitate a lotului se îmbunătățește semnificativ. Timpul de comutare este foarte rapid, prin urmare axul sculei funcționează constant pe piesa de prelucrat. Mașina de rectificat GR 250 este echipată cu control numeric Siemens Sinumerik 840D SL cu panou operator integrat și software EMAG SU, caracterizat printr-o programare geometrică de înaltă precizie și o interfață intuitivă și ușor de utilizat. În plus, EMAG SU GR 250 poate interfața cu ușurință cu orice tip de automatizare. O atenție deosebită a fost acordată soluțiilor care permit reducerea schimbării, crescând astfel considerabil viteza de producție și flexibilitatea.

GR 500H - diametrul maxim 400mm, modul maxim 35, lungimea reperului 1250mm. Această mașină a fost special proiectată pentru rectificarea eficientă de înaltă precizie a unei game largi de profile de tip șurub, inclusiv viermi, șuruburi cu bile, rotoare, șuruburi ale pompelor hidraulice. Mașina dispune de un motor generos și un sistem de filtrare a lichidului de răcire de dimensiuni adecvate, permițându-vă să rectificați piese din oțel cu duritate mare. Mașina este dotată cu o unitate de corijare și o unitate de verificare integrate. Ea poate fi conectată la un robot extern pentru o unitate de măsurare externă ceea ce va mări eficiența (buclă închisă). GR 500 H vine cu un pachet software specific pentru rectificarea rotoarelor.

GRX 500H - diametrul maxim 400mm, modul maxim 35, adâncimea profilului 80mm. Mașina de șlefuit cu șurub GRX 500 H este o versiune mai mare a GR. Mașina este potrivită pentru fabricarea șuruburilor și rotorilor foarte mari. O unitate de măsurare integrată face posibilă corecția în timpul rectificării. Pentru o manevrare mai eficientă, puteți conecta GRX 500 H la un dispozitiv robot extern și îl puteți conecta direct la o unitate de măsurare externă. La fel ca mașina de rectificat din seria GR, GRX 500 H vine cu un pachet software specific pentru rectificarea rotoarelor.

GS 400 - diametrul maxim 400mm, diametrul minim 60mm, modul 0,5 - 15. Este o mașină caracterizată prin eficiență și versatilitate. Este o mașină din generația a 4-a de mașini de tipul său, realizând noi standarde în ceea ce privește precizia, repetabilitatea și ușurința în utilizare. Este destinată rectificării atât a frezelor pentru danturat cât și a roților dințate de antrenare.

GT 500H - diametrul maxim 400mm, modul maxim 35, adâncimea profilului 80mm. Această mașină universală este destinată rectificării exterioare și interioare a angrenajelor elicoidale, angrenajelor coroană a melcilor, canelurilor, șuruburilor cu bile, rotorilor pentru compresoarele de aer și șuruburilor de la pompele hidraulice. Profilele speciale, de exemplu profile asimetrice sau angrenaje cicloide pot fi produse prin introducerea coordonatelor XY.

GW 3600H - Mașină de rectificat pentru repere de lungime mare ca suruburi cu bile diametrul maxim 400mm, modul maxim 35, adâncimea profilului 80mm. Această mașină universală este destinată rectificării exterioare și interioare a angrenajelor elicoidale, angrenajelor coroană a melcilor, canelurilor, șuruburilor cu bile, rotorilor pentru compresoarele de aer și șuruburilor de la pompele hidraulice. Profilele speciale, de exemplu profile asimetrice sau angrenaje cicloide pot fi produse prin introducerea coordonatelor XY.

HRG 350 - Mașină de rectificat freze pentru roțile dințate. Este mașina specializată pentru rectificarea tuturor tipurilor de freze pentru toate tipurile de roți dințate disponibile pe piață. Diametrul frezei maxim 300mm, modul 0,6-10 (optional 25).

 

 

Centre specializate pentru rectificat came și arbori cu came

Contact:

ing. Dorinel Iazu

tel
0212 229 540
fax
0212 229 513

Specialiștii în rectificarea arborilor cu came de la EMAG KOPP oferă soluția optimă de fabricație cu seria sa extrem de flexibilă SN, perfectă pentru producția de piese pentru motociclete, arbori cu came auto sau arbori cu came pentru motoare diesel mari. Sunt mașini modulare, foarte versatile. Pot fi dotate cu diverse capete de lucru, puncte de sprijin și discuri pentru rectificare. Au posibilități de măsurare în timpul procesului de rectificare, diferite unități de echilibrare automată, unități de susținere a pieselor în timpul rectificării, instalații de prelucrare ulei, putând fi doate cu dispozitive de încărcare automate. Modele:

 • SN 204 / SN 208  - repere cu diametrul de maxim 380mm și lungime de 600/950mm, deplasarea pe axa X 360mm, deplasarea pe axa Z 1000/1600mm
 • SN 310 / SN 320  - repere cu diametrul de 380/620 mm și lungimea de 1000/2000mm,  deplasarea pe axa X 500mm, deplasarea pe axa Z 1700/2700mm  

 

 

Centre de rectificat interior și frontal pentru componente de tip disc

Contact:

ing. Dorinel Iazu

tel
0212 229 540
fax
0212 229 513

Centrele de rectificat vertical VG 110 sunt o soluție completă pentru prelucrarea de precizie (de exemplu, rectificarea internă și externă) a pieselor mici de tip disc. Cu seria modulară VG 110, utilizatorii pot alege să efectueze procese clasice de rectificare sau să beneficieze de multifuncționalitatea centrului putând efectua combinat procesul de strunjire și rectificare într-o singură operație de prindere.

VG 110 poate fi echipat cu unul sau două discuri de rectificare pentru a crea o mașină de rectificat completă. Acest sistem este mașina de rectificat perfectă atât pentru rectificarea cilindrică interioară de înaltă precizie, cât și pentru rectificarea cilindrică exterioară.

Caracteristici:

 • diametrul de prindere 100/190mm
 • diametrul de mașinare internă - maxim 60mm
 • lungimea de mașinare maximă 40mm

 

 

Centre de rectificat exterior pentru arbori

Contact:

ing. Dorinel Iazu

tel
0212 229 540
fax
0212 229 513

Cu centrele sale de rectificare din clasa HG, EMAG oferă soluții de fabricație pentru rectificarea cilindrică a arborilor cu un raport preț-performanță atractiv. Acest fapt se datorează designului modular al acestor centre. Mașinile din seria HG sunt disponibile atât în versiunea de încărcare manuală, cât și în versiunea complet automatizată cu un robot încărcător.

Caracteristici generale:

 • uși de acces de mari dimensiuni care reduc distanța între operator și reper
 • un sistem de corecție automată a erorilor
 • timpi mici de pregătire
 • sistem de măsurare în toate axele mașinii
 • ghidaje cu role pentru precizie ridicată
 • un sistem de recunoastere a contactului si un sistem de balansare a discului de recificare pentru monitorizarea procesului de rectificare
 • discul de rectificare este antrenat de un motor puternic care reduce timpii de mașinare 

Tipuri de mașini pentru prelucrări uzuale:

 • HG 2 - diametru de până la 200mm, lungimea de până la 400mm, deplasare pe axa X - 360mm
 • HG 204 - diametru de până la 200mm, lungimea de până la 650mm, deplasare pe axa X - 360mm
 • HG 208 - diametru de până la 200mm, lungimea de până la 1200mm, deplasare pe axa X - 360mm
 • HG 208CD - diametru de până la 100mm, lungimea de până la 400mm, deplasare pe axa X - 360mm
 • HG 208DW - diametru de până la 200mm, lungimea de până la 600mm, deplasare pe axa X - 360mm

Centrul de mașinare completă pentru arbori VTC 315 DS

Pentru producția arborilor rectificați cu forme și caracteristici deosebite se recomandă folosirea mașinilor din seria VTC, respectiv VTC 315 DS - centru de prelucrare complex pentru strunjire, gaurire, frezare, rectificare. Diametrul maxim al piesei 240mm, lungimea maximă 700mm.

Centre de rectificat circular universale de la EMAG Weiss

Contact:

ing. Dorinel Iazu

tel
0212 229 540
fax
0212 229 513

EMAG Weiss este cunoscut pentru tehnologia high-end în rectificarea cilindrică universală între vârfuri.

EMAG Weiss oferă soluția perfectă pentru aproape fiecare utilizator, de la centre simple cu încărcare manuală (de tipul ECO 200), la mașini controlate CNC (de tipul WUG 21 sau W11), până la mașini de rectificat de mare productivitate ce includ sisteme de automatizare (W27, W37 W50)

Mașini cu încărcare manuală:

 • ECO 200 - mașini simple, economice cu o precizie ridicată pentru rectificarea cilindrică exterioară pentru repere cu diametrul de până la 100 mm și lungimea de 400mm
 • GCU 350 - mașini simple, economice cu o precizie ridicată pentru rectificarea cilindrică pentru repere cu diametrul exterior de până la 160 mm, rectificare interioară de până la 140mm și lungimea de 500, 750 sau 1150 mm
 • GCH 440 - mașini simple, economice cu o precizie ridicată pentru rectificarea cilindrică pentru repere cu diametrul exterior de până la 250 mm, rectificare interioară de până la 200mm și lungimea de 500, 1559 sau 2000 mm

Mașini controlate CNC:

 • WUG 21 - mașină universală de rectificat CNC pentru producție de unicate, prototipuri sau serie mică. Mașina are mai mult de 25 de variante diferite, cu o mare varietate de soluții pentru rectificarea cilindrică interioară și exterioară.
 • W 11 CNC - atunci când o soluție CNC de ultimă generație este prea mult iar o mașină convențională este prea puțin aceasta este solutia perfectă pentru productie de unicate, prototipuri sau serie mică. Cu această mașină pot fi realizate repere cu diametrul maxim de 350mm și lungimea de 2000mm.

Soluții pentru producția de masă:

 • W27/W37/W50 - sunt mașini destinate producției de masă oferind o performanță ridicată și o mare flexibilitate.

Mașini pentru repere de mici dimensiuni:

 • WPG 7 - mașină compactă pentru rectificarea cilindrică exterioară pentru repere de maxim 250mm lungime. Aceste mașini sunt foarte productive, flexibile și au o mică amprentă la sol. Aceste mașini pot rectifica repere de până la 250mm lungime și până la 200 mm diametru.

 

 

DOCUMENTATIE